Home / Stiri financiare

Ştiri financiare

Cemacon lansează o operațiune de răscumpărare a acțiunilor proprii la același preț de 0,55 lei/acțiune la care au derulat frații Pavăl oferta publică de preluare închisă luna trecută, dar cu 31% sub cel de pe bursă
Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău intenționează să răcumpere 5% din titlurile proprii într-o operațiune de piață care ar urma să se ridiceîn cazul unei subscrieri integrale la peste 3 milioane lei. Prețul este cu 30,90% sub cel de pe bursă, argumentul participării fiind doar acela al găsirii lichidității. citeste stirea »
OTP s-a consolat cu pierderea Băncii Românești și a retras contestația împotriva deciziei BNR de respingere a tranzacției
OTP Bank România și-a retras miercuri, 18 aprilie, contestația depusă la finele lunii martie împotriva deciziei prin care Banca Națională a României (BNR) îi respinsese tranzacția de preluare a 99,28% din acțiunile Băncii Românești. citeste stirea »
Euro crește spre nivelul de 4,66 lei
Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,6579 lei/euro, în creștere cu 0,11% față de nivelul atins miercuri, în contextul în care și alte monede din regiune s-au depreciat în raport cu euro. citeste stirea »
Telekom Romania se extinde pe piața serviciilor de creditare
Telekom Banking, proiect financiar dezvoltat de Telekom Romania și Alior Bank, a lansat două noi produse dedicate pieței locale, și anume creditul de nevoi personale și creditul de refinanțare, prin care clienții pot împrumuta sume până la 100.000 lei pe o durată maximă de 5 ani. citeste stirea »
Gothaer se luptă cu grindina. Peste 13 milioane lei plătite ca daune agricultorilor români
Gothaer Asigurări-Reasigurări, controlat de grupul financiar german Gothaer, a plătit anul trecut daune agricultorilor în valoare de peste 13 milioane lei, riscul care a produs cele mai multe daune fiind grindina, iar cultura cea mai afectată a fost floarea soarelui. citeste stirea »
Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 2,12%
Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,12%, potrivit datelor publicate joi de Banca Națională a României (BNR). citeste stirea »
ANPC a câștigat pe fond procesul cu Raiffeisen Bank după controlul privind creditele în franci elvețieni
ANPC a câștigat pe fond procesul cu Raiffeisen Bank, după ce instanța a respins ca neîntemeiată solicitarea băncii de anulare a procesului verbal de contravenție prin care, în urma unui control vizând creditele în franci elvețieni, a fost amendată cu 50.000 de lei pentru practici incorecte. Directorul general al ANPC Paul Anghel a apreciat că această decizie ține de normalitate. citeste stirea »
Asirom le ia celor de la Omniasig și contul RCA al ANCOM, după cel al Camerei Deputaților
Asirom Vienna Insurance Group a câștigat licitația organizată de Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) pentru furnizarea de servicii de asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie a parcului de vehicule al instituției. citeste stirea »
Veniturile asigurătorilor români în afara țării au scăzut cu 21% în 2017, la 97,7 milioane de lei. City, Onix și ABC au cele mai mari subscrieri
Veniturile din subscrieri ale asigurătorilor români în afara țării au scăzut cu 21% anul trecut, la 97,7 milioane de lei, rezultat care se înscrie în tendința consemnată în ultimii trei ani, potrivit datelor remise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la solicitarea Profit.ro. citeste stirea »