Home / Stiri financiare

Ştiri financiare

Proprietarii Dedeman își măresc expunerea pe Cemacon Zalău la aproape o treime, după o nouă achiziție în valoare de 1,78 milioane lei
Compania PIF Industrial, controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a cumpărat 4,23 milioane acțiuni Cemacon, reprezentând 3,71% din acțiunile emitentului și au ajuns ca împreună cu compania pe care o dețin, Dedeman, să aibă o partricipație de aproape o treime. citeste stirea »
OTP Bank estimează că va afla până la jumătatea lunii iulie dacă i-a fost acceptată oferta pentru Banca Românească
OTP Bank se așteaptă să afle până la jumătatea lunii iulie dacă i-a fost aceptată oferta pentru preluarea creditorului român Banca Românească, a declarat luni, pentru Reuters, vicepreședintele grupului maghiar, Laszlo Wolf, care a precizat că OTP are în vedere și alte tranzacții în România, unde țintește dublarea, sau chiar triplarea cotei de piață actuale. citeste stirea »
Veridio, despre schimbarea regulii de evaluare a terenurilor deținute de societățile la care statul este acționar, anunțată de Profit.ro: riscul naționalizării este evident
Propunerea Guvernului de schimbare a regulii de evaluare a terenurilor deținute de societățile la care statul este acționar poate introduce grave distorsiuni în structura acționariatului acestor companii și transforma participația statului dintr-una minoritară într-una majoritară, riscul naționalizării fiind, așadar, evident, arată reprezentanții Veridio, companie de consultanță în evaluări de societăți și proprietăți imobiliare. citeste stirea »
Lira sterlină este în scădere după ce Marea Britanie a amenințat că ar putea părăsi negocierile cu UE legate de Brexit
Lira sterlină scade luni, pe fondul tensiunilor legate de Brexit, cât și din cauza unui sondaj realizat de YouGov, potrivit căruia popularitatea Partidului Conservator, condus de Theresa May, este în scădere, informează Bloomberg. citeste stirea »
Banca Mondială împrumută Garanti Leasing pentru finanțarea companiilor deținute sau conduse de femei. Femeile încă sunt precaute și evită să intre în business
Divizia de investiții a Băncii Mondiale va acorda Garanti Leasing un împrumut pentru finanțarea companiilor deținute sau conduse de femei. citeste stirea »
Arabia Saudită și EAU promit 100 de milioane de dolari unui fond propus de Ivanka Trump
Fondul Femeilor Antreprenoare, un proiect propus de Ivanka Trump, fiica președintelui american, a obținut duminică, în a doua zi a primei vizite în străinătate a miliardarului republican, la o reuniune într-o sală de bal a Palatului Tuwaiq, în Arabia Saudită, angajamente de finanțare în valoare de 100 de milioane de dolari din partea Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite (EAU), în vederea ajutorării femeilor din orientul Mijlociu, relatează CNN. citeste stirea »
CE transmite un avertisment cu privire la o abatere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen mediu al României
Comisia Europeană a transmis luni după-amiază un avertisment cu privire la existența unei abateri semnificative în 2016 față de traiectoria de ajustare pentru obiectivul bugetar pe termen mediu al României, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul CE. citeste stirea »
Anghel, BVB: Bursa din România ar putea fi ridicată la statutul de piață emergentă în 2020
România are șanse să treacă de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă în 2020, în contextul în care îndeplinește criteriile calitative, dar are nevoie de creșterea lichidității și de listarea Hidroelectrica, a declarat luni președintele Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel, în cadrul Forumului Pieței Financiare, organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB). citeste stirea »
BCR a înregistrat în fiecare lună din acest an 10.000 de noi utilizatori de servicii bancare pe smartphone
Banca Comercială Română (BCR), cea mai mare bancă de pe piața românească după active, a înregistrat, în medie, 10.000 de noi utilizatori de servicii bancare pe telefonul mobil (mobile banking) pe lună în acest an, a anunțat luni banca. citeste stirea »
Isărescu: Credibilitatea băncilor a scăzut în ultimii ani, trebuie recâștigată. Băncile trebuie să se apropie de clienți
Băncile din România trebuie să recâștige credibilitatea în fața clienților, după o perioadă de câțiva ani în care aceasta a scăzut, în linie cu creditarea, și trebuie să se apropie mai mult de clienți și să-i cultive, a declarat luni guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul Forumului Pieței Financiare, organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB). citeste stirea »