Home / Stiri financiare

Ştiri financiare

Salt de cauciuc al profitului. Artego Târgu Jiu și-a majorat de 10 ori profitul net semestrial
Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a fost în primul semestru de 62,88 milioane lei, în creștere cu 5,69%, de la 59,49 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Compania a realizat un profit net de peste 10 ori mai mare. citeste stirea »
Erste Group revizuiește din nou în sus prognoza de creștere economică a României, dar nu crede că ritmul ridicat actual se va menține
Erste Group a revizuit de la 5,1% la 5,5% prognoza pentru creșterea produsului intern brut în 2017, după datele semnal bune publicate azi de Statistică pentru prima jumătate a anului, care arată un avans economic de 5,9% în termeni anuali, dar o decelerare în termeni trimestriali. Analiștii grupului austriac au mai schimbat în sus prognoza și în luna iunie, de la 4,3%, și se așteaptă la o scădere semnificativă a ritmului de creștere în a doua parte a anului. citeste stirea »
Un câștig financiar de 2 milioane lei, dublează profitul net semestrial al Boromir Prod
Fabricantul de produse de panificație Boromir Prod și-a sporit profitul net în prima jumătate a anului la 3,85 milioane lei, deși afacerile au suferit un declin de 7%. citeste stirea »
Prefab București își reduce de 4 ori profitul semestrial
Producătorul de materiale de construcții Prefab a realizat în primul semestru o cifră de afacri de 31,68 milioane lei, cu 3,43% mai mare decât cea de 30,63 milioane lei raportată pentru perioada similară a anului trecut, însă rezultatul din exploatare s-a diminuat drastic. citeste stirea »
IAR Brașov, venituri semestriale cu 50% mai mari, profit în scădere și datorii triple
Producătorul de elicoptere IAR Brașov a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de netă de 85,47 milioane lei, în creștere cu 54,55% față de cea de 55,30 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același timp, profitul net a scăzut cu 11%. citeste stirea »
STUDIU: Trei sferturi dintre români intră pe internet pentru rețele sociale și doar 8% pentru servicii bancare
Aproape trei sferturi (74%) dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani care au folosit internetul anul trecut au făcut-o pentru a intra pe rețele sociale, în timp ce doar 8% au intrat pe internet pentru servicii de internet-banking, arată o cercetare realizată de agenția de marketing Perceptum, transmisă miercuri News.ro. citeste stirea »
Transelectrica, profit cu aproape o treime mai mic, de 98 milioane lei, în semestrul care a avut 2 vârfuri de prețuri pe piața energiei electrice
Profitul semestrial al transportatorului de energie Transelectrica a fost de 98 milioane lei, cu 31% mai mic decât în primul semestru din 2016. Veniturile companiei au crescut cu 60% pe segmentul activităților cu zero profit. citeste stirea »
Digi își majorează de aproape 5 ori profitul net semestrial, la 31,8 milioane euro
Pe fondul unei creșteri cu 12% veniturilor în prima jumătate a anului, compania care controlează operatorul telecom RCS&RDS și-a sporit cu 50% profitul operațional la 56 milioane euro. citeste stirea »
Profituri cumulate de aproape 1,2 miliarde lei la 7 luni pentru cele 6 fonduri închise de la bursă
Fondul Proprietatea a realizat un profit net de 946,16 milioane lei în primele 7 luni ale acestui an, în timp ce în același interval SIF-urile au adunat câștiguri de 247,27 milioane lei. citeste stirea »
Turism Felix și-a adâncit pierderile semestriale la 6,2 milioane lei
Compania hotelieră Turism Felix din Băile Felix, unde majoritar este SIF Transilvania, a raportat la 6 luni pierderi aproape duble față de perioada similară a anului trecut, pe fondul unor afaceri în stagnare. citeste stirea »